mandag 12. oktober 2009

Dónde está Maria y Josefine?

Bonanza in Mendoza! Etter aa ha lagt til seg en heller mucho flojera livstil i Cordoba, ble det viktig for J&M aa forandre paa dette da turen gikk videre til neste by .. og da kunne de nok ikke valgt et bedre sted aa reise til en Mendoza. Por que no? Mendoza es super - Bueno!!(Sorry for spansken. Naar man er ute aa reiser og ikke skjonner en dritt, maa man noen ganger bare innbilde seg at man kan mer en man kan!)
Uansett - Mendoza ligger nord i Argentina naer grensen til Chile og er sentrum for vinproduksjon i landet. Her ligger store, vakre vindgaarder paa rekke og rad, med drueaakere som strekker seg i milsomkrets rundt sentrum av byen...og i bakgrunnen stiger det opp mektige fjell(tilhorende Andes) med glimt av sno paa de aller hoyeste toppene. Dessuten skinner solen der nesten aaret rundt i denne vakre byen. Her matte J&M selvsagt paa vinsmaking, siden de tross alt kan veldig mye om vin. Hmm, kanskje ikke helt sant det siste der, men etter en dag paa sykkel gjennom de mange vakre alleene paa landeveien i Maipu -omradet(Mendoza) fra vindgaard til vindgaard kan de ihvertfall skilte med aa ha vaert paa flere vindsmakinger. Ilopet av de fire dagene de tilbrakte i Mendoza dro de ogsaa paa en fantastisk ridetur og en ordentlig multi - adventure tur hvor de motte Jordan, Wesli og Emy fra USA. Sammen besteg de en fjelltopp i en av andesfjellenes eldste deler - Los Andes sin abuela, rappelerte ned igjen, klatret opp igjen, og avsluttet dagen med aa bade i en herlig liten varmekilde mellom de hoye fjellene.
Aah ja! shit!! Naa glemte jeg nesten det beste! Forste dagen i Mendoza trengte J&M et skikkelig kikk, saa de lop alt de kunne utfor enn av de mange fjelltoppene i Andes og svevde som en hvilken som helst fugl over Mendoza i en liten halvtime - paragliding er til aa anbefale!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar