torsdag 5. november 2009

Potosi, Bolivia

Da var vi kommet oss over saltaorkenen og fram til Uyuni. Uyuni er en liten by hvor det ikke er altfor mye aa finne paa, vi kjopte derfor bussbillett som tok oss med videre til Potosi samme kveld. Bussturen var litt anderledes enn hva froknene hadde kjort tidligere paa turen. Seter med ferdiglaget grop til rumpa og mennesker paa seter og gulv. Men turen gikk fint og til tross for busssjaaforens kanksje litt merkelige valg av nattmusikk sovnet vi :)
Vel framme satt vi oss 6 stykker i en taxi og kom oss til hostellet vi skulle bo paa. Etter en varm dusj var det deilig aa krype under dyna i de store, gode sengene paa hostel Koala den.
Neste dag dro vi for aa se gruvene som Potosi er kjent for. Idag er det 3000 arbeidere der. Vi fikk en guide som selv har arbeidet der for to aar siden. For vi dro inn i gruvene stoppet vi for aa kjope gaver til arbeiderne. Brus, royk, dynamitt, sprit og spesielt kokablader gikk fort unna saa snart vi kom oss inn i gruvene. Det er virkelig utrolig at mennesker jobber slike steder. Det er morkt, lufta er full av stov og noen ganger er saa smale at man maa krype for aa komme seg igjennom. For oss var det nok med to timer.
Paa kvelden dro vi ut paa et sted som heter "la casona pub". Veggene der er fulle av hilsner fra pubens gjester. Blandt annet en fra norge: "ta meg her og naa" med det sjarmerende svaret: "nar som helst, var som helst".
Det var en bra kveld men live raggie musikk, rosa drinker og endel nye ord paa la casonas vegger. Jentene tuslet en smule bedugget hjem, kjopte seg store flsker med vann og gikk glade og fornoyde i seng.

2 kommentarer:

  1. Så snille dere er:-) Høres ut som dere får oppleve mye fantastiske ting.

    SvarSlett
  2. Hei Kristiane :)

    Det er vanlig aa gi gaver til arbeiderne der. Og jaggu var det poplulaert og. Det var litt synd for etter en kort stund hadde vi gaatt tom og de neste som kom fikk ingenting. De ble ikke saa glade. Vi skulle hatt en sekk med kokablader.

    SvarSlett